6e artikkel

Fransen betogen tegen het homohuwelijk

za 17/11/2012 – 21:53
In tal van Franse steden zouden meer dan 100.000 mensen betoogd hebben tegen plannen om het homohuwelijk wettelijk te maken. De marsen waren een initiatief van katholieke groepen.

Er werd vandaag onder meer betoogd in Parijs, Lyon, Marseille en Toulouse. De betogingen waren een initiatief van katholieke en conservatieve groepen.

De betogers zijn gekant tegen plannen van de linkse president François Hollande om een van zijn verkiezingsbeloften waar te maken. Tijdens de campagne eerder dit jaar had Hollande gezegd dat hij het huwelijk tussen holebi’s wettelijk zou erkennen.

Intussen heeft paus Benedictus XVI de Franse bisschoppen opgeroepen om “hun stem te verheffen” in het debat. De paus vroeg hen om wetsvoorstellen die “de maatschappelijke rol van het gezin ondermijnen, van nabij te volgen”.

eigen mening: Ik vind dit erg. De katholieke kerk mag dan nog zo tegen het homohuwelijk zijn, maar dat ze dat dan voor zich houden. En zich niet bemoeien met mensen die vinden dat dat wel kan. Ik zie niet in waar de Katholieke kerk zijn recht vandaan haalt het homohuwelijk te ontzeggen van die mensen.
Want bv sommige koppels willen misschien niet eens kinderen.
Dat gedoe met kinderen moet dan maar eens onderzocht worden. Ik zelf ben van mening dat een kind een moeder en een vader moet hebben. Hoe dat dat zit met 2 vaders of 2 moeders; ik zou het echt niet weten.

1 thoughts on “6e artikkel

  1. stijndeschepper schreef:

    Je geeft aan dat je zelf vindt dat een kind een vader en een moeder moet hebben. Probeer ook uit te leggen waarom je dit vindt. Je hoeft voor mij zelf geen oplossing te bieden. Wat je wel had kunnen doen is bijvoorbeeld de voor- en nadelen afwegen tussen een moeder en een vader hebben, of twee moeders of vaders hebben.

Plaats een reactie